Sport

Kolečkové brusle


Ladronka

Ladronka je jedna z nejznámějších pražských usedlostí, umístěná v rozlehlém parku. V její blízkosti se rozprostírá krásná nově zbudovaná vyhlídka na motolské stráně. Park je zrekonstruován a slouží pěším, cyklistům a hlavně bruslařům. Brusle si zde můžete zapůjčit. U samotné usedlosti byla zřízena hřiště na plážový volejbal a pétanque. V parku se často konají různé kulturní akce.

  • Adresa: Tomanova 1028/1
  • Restaurace v místě: Gourment Restaurant Ladronka, Klášterní pivovar Strahov

   


Braník

Cyklo a in-line stezka v Braníku by se také dala nazvat Vltavskou magistrálou. Je dlouhá více než 10km, vhodná pro cyklisty a in-line bruslaře. Nejkrásnější část vede alejí podél řeky Vltavy. Přímo u stezky je vybudován sportovní areál Hamr-Braník, kde si můžete zahrát beach volejbal, fotbal nebo tenis. V krytých halách areálu také badminton a florbal. Je zde půjčovna kol a in-line bruslí, nemusíte tedy mít na stezku žádné vlastní vybavení. Odpočinek a občerstvení nabízí jak sportovní areál Hamr, tak další bufety či restaurace přímo na stezce.

  • Adresa: Areál Hamr, Záběhlická, 106 00 Praha 10. Telefon: +420 272 773 809
  • Doporučené restaurace v místě nebo v okolí: Restaurace Hamr, Restaurace Podolka

  


Stromovka

Park Stromovka je největší park v Praze. Nachází se v těsné blízkosti pražského Výstaviště, v němž můžete zhlédnout klenot pražské secesní architekury Průmyslový palác. Samotná Stromovka se v dávné minulosti využívala jako královská obora, dnes tu najdeme vzrostlé stromy, udržované trávníky, stezky pro kola, kolečkové brusle, rybníčky, několik kaváren (bohužel nevalné úrovně) a konírnu. Stromovka je ideálním místem k procházce a odpočinku od rušného velkoměsta.

  • Adresa: Stromovka, Praha 7
  • Doporučené restaurace v místě nebo v okolí: Kidó bistro, 500 restaurant-pětistovka


Žluté lázně

Přírodní areál na břehu řeky Vltavy, který nabízí na ploše 3,5ha všestranná sportoviště, zábavu i relax pro cca 8000 návštěvníků. Naleznete zde bary, pivnice i prostorné restaurace s venkovním posezením na terase s vyhlídkou na Vltavu. Můžete si zapůjčit koloběžky, kolečkové brusle, lodě, šlapadla, longboardy, kola a  další sportovní náčiní. Zahrát si můžete pétanque nebo stolní tenis. Je zde krásný dětský koutek s brouzdalištěm. Pronajmout lze kurt pro míčové sporty. Po sportovním vyžití můžete využít hygienické zázemí. Do Žlutých lázní se dostanete z centra tramvají č. 21, 16, 17, 3 - zastávka Dvorce nebo autem. Součástí areálu je prostorné parkoviště.

  • Adresa: Podolské nábřeží 3/1184, 140 00 Praha 4 - Podolí Telefon: +420 244 462 193, +420 777 409 009
  • Doporučené restaurace v místě nebo v okolí: Žluté lázně, Restaurace Podolka


Golf


Pokud si chcete prohlédnout Prahu a vidět to nejzajímavější, budou Vám stačit 3 dny. Jestli ale nemáte v úmyslu celé dny trávit v centru města, které samo o sobě je z pohledu turisty určitě nejzajímavější a zároveň máte rádi golf, doporučujeme Vám kombinaci pražských památek spolu s green fee na pražských hřištích. Na všech z nich se dají zapůjčit golfové sety, není tedy nutné brát s sebou svoje vlastní vybavení. Aktivitu si můžete objednat v objednávkovém formuláři.

Golfová hřiště si můžete vybrat z následujících:


Golf Hostivař

Golf Hostivař je poměrně nový golfový areál dostupný autem, ale také pohodlně MHD.  Nabízí driving range s 33 odpališti, (14 krytých), chipping a putting green, hru na znormovaném 9-ti jamkovém hřišti, které má ve skutečnosti jamek 12. Vše plně osvětlené, krytá odpaliště jsou v zimě vyhřívaná. V areálu je příjemná restaurace, šatny se sprchami. V těsné blízkosti areálu je Hostivařský pivovar, kde se vaří místní pivo, které rozhodně spolu s typicky českým jídlem stojí za ochutnání.

    


Golf Resort Hodkovičky

Jeden z nejoblíbenějších areálů začínajících golfistů a profesionálních hráčů a také nejblíže samotnému centru města. Celoročně se zde hraje na letních greenech. Hřiště je typické svými velkými modelovanými greeny a krásnými pohledy na Vyšehrad a Vltavu. V areálu je 80 vyhřívaných odpališť, osvětlený driving range, rozhlehlý putting a chipping green. Dostatek parkovacích míst, restaurace a Grill house. Výborně se najíte v restauraci umístěné na lodi kotvící na řece Vltavě v blízkosti areálu.

  


Golf Resort Black Bridge

18 jamkové hřiště umístěné na okraji městské zástavby, ta však do klidu a dobrého dojmu z hřiště nikterak nezasahuje. Na některých jamkách můžeme pocítit mírný hluk z okolní dopravy, ale určitě Vám nezkazí radost ze hry. Naleznete zde driving range s vyhřívanými odpališti, osvětlené tréninkové plochy, tříjamkovou pitch a putt akademii. V areálu je kromě recepce šatna, restaurace, klubovna a salonek. V blízkém okolí naleznete restauraci s výbornou českou kuchyní. V areálu lze objednat i ubytování.


Prague City Golf Club

Skvěle vybavený golfový areál nabízí ideální podmínky pro golfové nadšence všech úrovní. 18 jamkové hřiště mistrovských parametrů prověří i ty nejzkušenější hráče. Součástí hřiště je cvičná akademie, driving range a rozsáhlý patovací green zvaný Himaláje s 18 jamkami, který bezesporu poslouží k zvyšování úrovně hráčských dovedností.


Golf Club Praha

Skvělá poloha hřiště se vzdáleností pouhých 15 minut od centra města i na letiště. Rozkládá se v lesoparku, který vznikl v roce 1926 a tvořil dějiny českého golfu. Hřiště samotné je pro začátečníky poněkud obtížnější, hráčům s handicapem vyšším než 40 doporučujeme vzít si s sebou větší zásobu míčků. Terén je poměrně členitý a vhodnější spíše pro fyzicky zdatnější jedince.


Karlštejn

Hřiště, jemuž tvoří romantickou kulisu majestátný hrad českých králů Karlštejn. Členitost terénu, přírodní rokle, dvě jezera a řada pískových překážek vytvářejí velmi atraktivní prostředí, které uspokojí i nejnáročnějšího hráče. V roce 1997 se Karlštejn stal dějištěm turnaje European Tour PGA, kterého se zúčastnilo mnoho významných golfových osobností z celého světa. Osmnáct jamek rozšířila další devítka. Hřiště je navrženo tak, aby co nejvíce využívalo přirozené pruhy vzrostlé zeleně. Zalesněná kopcovitá krajina s vápencovými skalami, bohatou faunou i flórou je oázou klidu a pohody, a přitom jen 45 minut jízdy z centra české metropole. „Snadné bogey, ale obtížné birdie“, bylo hlavním mottem architektů při stavbě celého hřiště. Díky této filozofii mohou dnes hrát společně i hráči s velmi rozdílnými handicapy.


Konopiště

V Golf Resortu Konopiště je k dispozici 45 jamek. Jsou zde dvě osmnáctijamková mistrovská hřiště a devítijamkový Public course. Ve spolupráci s evropskou PGA zde vzniklo hřiště citlivě zasazené do mírně zvlněné krajiny, se zajímavým lesním úsekem, množstvím bunkerů a vodních překážek a především s velmi kvalitními, rozlehlými a nádherně modelovanými greeny.  Hra je zde umožněna i hráčům bez handikepu a fee je celodenní.


Golf Loreta Pyšely

Hřiště zasazené do překrásné krajiny Posázaví využívá místní členitou krajinu, remízky, lesní zákoutí a vzrostlé stromy. Design byl vytvořen s přáním vybudovat sportovně náročné hřiště hratelné z mistrovských odpališť, jenž ale přinese potěchu ze hry středně a mírně pokročilým hráčům. Představuje golfový areál, který zcela splňuje nároky na kvalitní golfovou hru i zázemí. Hřiště se nachází 25 km od Prahy a je dostupné z převážné části po dálnici D1.


Zárukou kvality hřiště je jméno architekta Keitha Prestona, který stojí za designem mistrovské osmnáctky s parem 72 a celou stavbu osobně dozoroval. Tento britský golfový architekt má za sebou v České republice vysoce ceněné projekty Albatrossu a Ypsilonky. Loreta Golf Pyšely má díky citlivému zasazení do krásné krajiny Posázaví ambice nezaostávat ani v nejmenším za svými staršími sourozenci. Architektovi se podařilo využít místní členitou krajinu, zachovat mnohé remízky, lesní zákoutí a vzrostlé stromy a hřiště tak jako celek nepůsobí syrovým novým dojmem. Design byl vytvořen s ohledem na vybudování sportovně náročného hřiště z mistrovských odpališť a zároveň férového a hratelného hřiště pro středně pokročilé hráče z odpališť žlutých a červených.

Na co se tedy golfisté mohou těšit? Loreta Golf Pyšely představuje golfový areál, který zcela splňuje nejvyšší nároky na golfovou hru a zázemí. Kromě již zmíněných mistrovských osmnácti jamek bude pro hráče připraven prostorný driving range a rozsáhlá short game area. V zázemí se hosté mohou těšit na klubovnu, která nabídne veškerý komfort v podobě restaurace, klubových prostor, pro shopu, šaten, caddy roomu, spa a ubytování. Mimo krásný kout přírody, do kterého je hřiště zasazeno, je nespornou výhodou Loreta Golfu Pyšely jeho snadná dostupnost. Hřiště se nachází 25 kilometrů od Prahy po dálnici D1 a ve středně hustém provozu vám cesta z centra prahy nezabere více než 35 minut. Za necelou třičtvrtěhodinu se tak ocitnete v krásné přírodě, na hřišti, které zde působí zcela přirozeně. I když to budete mít domů co by sedmičkou zahrál a zbytek dopatoval, jistě se necháte zlákat k ubytování na hřišti. Vždyť co je krásnějšího než probuzení uprostřed golfového hřiště a snídaně na terase s výhledem na osmnáctý green pokrytý ranní rosou.

- See more at: http://www.loretagolf.cz/hriste/o-hristi/#sthash.aq9b6SOk.dpuf
Zárukou kvality hřiště je jméno architekta Keitha Prestona, který stojí za designem mistrovské osmnáctky s parem 72 a celou stavbu osobně dozoroval. Tento britský golfový architekt má za sebou v České republice vysoce ceněné projekty Albatrossu a Ypsilonky. Loreta Golf Pyšely má díky citlivému zasazení do krásné krajiny Posázaví ambice nezaostávat ani v nejmenším za svými staršími sourozenci. Architektovi se podařilo využít místní členitou krajinu, zachovat mnohé remízky, lesní zákoutí a vzrostlé stromy a hřiště tak jako celek nepůsobí syrovým novým dojmem. Design byl vytvořen s ohledem na vybudování sportovně náročného hřiště z mistrovských odpališť a zároveň férového a hratelného hřiště pro středně pokročilé hráče z odpališť žlutých a červených. - See more at: http://www.loretagolf.cz/hriste/o-hristi/#sthash.aq9b6SOk.dpuf
Zárukou kvality hřiště je jméno architekta Keitha Prestona, který stojí za designem mistrovské osmnáctky s parem 72 a celou stavbu osobně dozoroval. Tento britský golfový architekt má za sebou v České republice vysoce ceněné projekty Albatrossu a Ypsilonky. Loreta Golf Pyšely má díky citlivému zasazení do krásné krajiny Posázaví ambice nezaostávat ani v nejmenším za svými staršími sourozenci. Architektovi se podařilo využít místní členitou krajinu, zachovat mnohé remízky, lesní zákoutí a vzrostlé stromy a hřiště tak jako celek nepůsobí syrovým novým dojmem. Design byl vytvořen s ohledem na vybudování sportovně náročného hřiště z mistrovských odpališť a zároveň férového a hratelného hřiště pro středně pokročilé hráče z odpališť žlutých a červených. - See more at: http://www.loretagolf.cz/hriste/o-hristi/#sthash.aq9b6SOk.dpuf

Zárukou kvality hřiště je jméno architekta Keitha Prestona, který stojí za designem mistrovské osmnáctky s parem 72 a celou stavbu osobně dozoroval. Tento britský golfový architekt má za sebou v České republice vysoce ceněné projekty Albatrossu a Ypsilonky. Loreta Golf Pyšely má díky citlivému zasazení do krásné krajiny Posázaví ambice nezaostávat ani v nejmenším za svými staršími sourozenci. Architektovi se podařilo využít místní členitou krajinu, zachovat mnohé remízky, lesní zákoutí a vzrostlé stromy a hřiště tak jako celek nepůsobí syrovým novým dojmem. Design byl vytvořen s ohledem na vybudování sportovně náročného hřiště z mistrovských odpališť a zároveň férového a hratelného hřiště pro středně pokročilé hráče z odpališť žlutých a červených.

Na co se tedy golfisté mohou těšit? Loreta Golf Pyšely představuje golfový areál, který zcela splňuje nejvyšší nároky na golfovou hru a zázemí. Kromě již zmíněných mistrovských osmnácti jamek bude pro hráče připraven prostorný driving range a rozsáhlá short game area. V zázemí se hosté mohou těšit na klubovnu, která nabídne veškerý komfort v podobě restaurace, klubových prostor, pro shopu, šaten, caddy roomu, spa a ubytování. Mimo krásný kout přírody, do kterého je hřiště zasazeno, je nespornou výhodou Loreta Golfu Pyšely jeho snadná dostupnost. Hřiště se nachází 25 kilometrů od Prahy po dálnici D1 a ve středně hustém provozu vám cesta z centra prahy nezabere více než 35 minut. Za necelou třičtvrtěhodinu se tak ocitnete v krásné přírodě, na hřišti, které zde působí zcela přirozeně. I když to budete mít domů co by sedmičkou zahrál a zbytek dopatoval, jistě se necháte zlákat k ubytování na hřišti. Vždyť co je krásnějšího než probuzení uprostřed golfového hřiště a snídaně na terase s výhledem na osmnáctý green pokrytý ranní rosou.

- See more at: http://www.loretagolf.cz/hriste/o-hristi/#sthash.aq9b6SOk.dpuf

Golf Štiřín 

Devítijamkové hřiště v areálu zámku Štiřín je umístěno v anglickém zámeckém parku s nádhernými přírodními scenériemi, které společně s celým zámeckým areálem vytváří unikátní komorní prostředí. Mezi golfovými hřišti domácími i zahraničními je unikátem pro krásu i dendrologickou bohatost okolního parku. Komorní prostředí ocení zejména hráči, kteří hledají klidné místo pro relaxaci spojenou se sportovním vyžitím.


Albatros Golf Resort

Hřiště pro opravdové golfové fajnšmekry. Je vystavěno v mírně kopcovitém terénu na ploše více než 80 hektarů. Resort, na samé hranici Českého krasu v nadmořské výšce 420 metrů nad mořem, má díky dobrým klimatickým podmínkám dlouhou golfovou sezónu pod otevřeným nebem. Součástí hřiště je 7 vodních ploch o celkové rozloze přes 20 000 metrů čtverečních, 65 písečných překážek a krajinu dotváří přes 1200 nových vzrostlých stromů. Použité nejkvalitnější travní směsi  jsou zárukou výjimečnosti tohoto hřiště. Součástí areálu je i velkorysá golfová akademie, které vévodí částečně krytý driving range včetně 5 cílových greenů a travnaté odpaliště. Nechybí ani 2 chipping greeny se 4 bunkry, bunkr pro trénování dlouhých ran, 2 putting greeny a dětské tréninkové hřiště včetně 2 greenů a 2 bunkerů.


Plavecké stadiony


Plavecký areál Podolí

Relaxační sportovní středisko plaveckého stadionu Podolí je z centra Prahy snadno dostupné tramvají. Leží v pražské čtvrti Braník, na břehu řeky Vltavy pod hradbami památného Vyšehradu. V areálu naleznete kryté a venkovní vyhřívané bazény, skokanský můstek, saunu, opalovací studio, venkovní skluzavku, dětské brouzdaliště, posilovnu a kavárnu s restaurací. Podolí nabízí skvělou zábavu v každou roční dobu, masáže, hydroterapii a další procedury v rehabilitačním centru. Provozní doba je od 6:00-21:45. Vstupné na 2 hodiny 119 Kč dospělý, 75 Kč dítě.

Adresa: Podolská 74, Praha 4


Aquapalace Praha

Aquapalace Praha splní i ta nejtajnější přání všech milovníků vodních atrakcí a nejen jich. Ve třech vodních palácích na ploše 10 km2 jich naleznete velkou spoustu – bazény, skluzavky, rozbouřené vlny brouzdaliště. Mezi jednotlivými paláci lze proplouvat systémem kanálů a speciálních řek. Můžete si užít vodní bar, spa - wellness centrum nebo saunový svět s římskou a finskou saunou. Park Aquapalace Praha leží na 6.km dálnice D1, v komerční zóně Průhonice - Čestlice a je ideálním místem pro každého, kdo si přeje odpočinout aktivně či pasivně. Otevřen je v Po - Čt od 10 do 22 hodin, v Pá – So do 23 hodin. V areálu se nachází restaurace s mezinárodní kuchyní a zmrzlinový bar. Celodenní vstupné stojí 719 Kč dospělého, 469 Kč dítě. Rodinné vstupné 1699 Kč.

Adresa:

Autem: dálnice D1, exit 6, Průhonice-Čestlice u Prahy, komerční zóna, naproti obchodnímu domu KIKA. Autobusem MHD: bus 324, 325, 328, 363, 385 ze stanice metra Opatov, zastávka Čestlice, Global. +420 271 104 111


Segway


Segway je jedinečná oblíbená dvoukolka. Jízda na Segway je intuitivní, zvládne ji opravdu každý. Pojďte si vyzkoušet tento nadčasový dopravní prostředek při Vašich prohlídkách Prahy.

Rádi Vám zprostředkujeme následující výlety po Praze:

Trasa 1: Pařížská ulice - Dvořákovo nábřeží - Alšovo nábřeží - Mánesův most - Klárov

Doba trvání:  30 minut.

Trasa 2: Pařížská ulice - Náměstí Curiových - Dvořákovo nábřeží -  Alšovo nábřeží - Mánesův most - Klárov - Valdštejnská ulice - Valdštejnské náměstí - Sněmovní -  W. Churchilla - Zámecká ulice - Nerudova ulice - Ke Hradu - Hradčanské náměstí - Loretánská ulice - Pohořelec - Úvoz - Nerudovou ulicí zpět na náměstí Curiových

Doba trvání: 60 minut

Trasa 3: Pařížská ulice - Náměstí Curiových - Dvořákovo nábřeží -  Alšovo nábřeží - Mánesův most - Klárov - Valdštejnská ulice - Valdštejnské náměstí - Sněmovní -  W. Churchilla - Zámecká ulice - Nerudova ulice - Ke Hradu - Hradčasnké náměstí - Loretánská ulice - Pohořelec - Úvoz - Nerudovou ulicí zpět na náměstí Curiových - Strahovské nádvoří, Strahovský klášter - Strahovská ulice podél Hladové zdi - Přírodní památka Petřín - Růžový sad - Petřínská rozhledna - Zrcadlové bludiště - Nebozízek - Úvoz a cesta zpět na základnu u hotelu Intercontinental

Doba trvání: 120 minut.

Trasa 4: Metronom - Rudolfinum - Karlův most - Kampa - Národní divadlo - Václavské náměstí - Stavovské divadlo - Pražský orloj - Staronová Synagoga

Doba trvání: 60 minut.

 

Rádi Vám zajistíme prohlídku dle Vašich přání. Nutné objednat předem prostřednictvím objednávkového formuláře.